CARREGADOR DE COTXE ELÉCTRIC

Què és un carregador de cotxe elèctric?

La mobilitat elèctrica s'està desenvolupant gradualment, i alhora, està buscant el mètode de carregar vehicles elèctrics en el menor temps. Per a aquest fi, s' utilitza el mateix dispositiu per usar el carregador o proporcionar el corrent a la bateria de vehicle elèctric per restaurar la càrrega d' energia de pèrdues durant la seva circulació

Pregunta per l'opció de contractar un punt de recàrga per el teu cotxe elèctric junt amb les plaques solars.

Les diferents potències de carga

No tots els cotxes es poden carregar amb la mateixa potència i cadascun d'ells especifica el límit fins al que poden treballar, per sobre del qual fallarien les bateries. Les potències de càrrega disponibles són les següents.

  • 3,7 kW (Monofásica)

  • 7,4 kW (Monofásica)

  • 11 kW (Trifásica)

  • 22 kW (Trifásica)

Aquestes són les potències disponibles quan es carrega a la llar, sempre operant amb alimentació de CA, que es pot seleccionar amb el connector estàndard o amb la caixa de paret, i representen el límit que pot suportar la xarxa elèctrica d' un edifici típic.

No obstant això, els punts de recàrrega externs funcionen amb potències força superiors, fins a 270 kW segons el vehicle elèctric, i sempre amb corrent continu.

Tipus de carregador eléctric

Els tipus de carregador de vehicle elèctric s' utilitzen per classificar els diferents endolls o connectors utilitzats per subministrar energia en el sistema de càrrega.

Conector Schuko (toma doméstica)


Més conegut sota el nom de presa de corrent o endoll domèstic, el connector Schuko és el mateix que s'utilitza per als electrodomèstics, ordinador, consola... La seva intensitat i potència són molt limitades.

Es pot utilitzar per a híbrids endollables , o motos elèctriques i scooters, per exemple, amb molt poca cilindrada en comparació amb un cotxe de llarga autonomia.


Conector Tipo 1 (Yazaky):


El connector SAE J1772 Yazaki Tipus 1 està dissenyat per a sistemes elèctrics monofàsics de 120 V o 240 V com es fa servir a Amèrica del Nord i Japó. El connector tipus 1 és un estàndard nord-americà, és específic per a vehicles elèctrics, i molts d'ells ja compten amb aquest connector.Conector Tipo 2 (Mennekes):


El carregador Mennekes és un tipus de connector de càrrega per a automòbils elèctrics basat en l'estàndard IEC. També se'l coneix com a carregador tipus 2 i és el més habitual entre els models i models de cotxes elèctrics. És un estàndard més nou que Yazaki o Tipus 1 i la seva popularitat es deu al fet que és l'estàndard europeu.
Conector Tipo 3 (Scame):


S'utilitza per a vehicles elèctrics petits. Permet recarregar amb CA. Admet fins a 32A. Connector Scame, o Tipus 3, també conegut com a EV Plug-in Alliance, suportat principalment a França. Disposa de cinc o set terminals, ja sigui per a monofàsic o trifàsic, terra i comunicació amb la xarxa.

Conector Tipo 4 (CHAdeMO):

El connector CHAdeMO és el més utilitzat en els models d'automòbils japonesos. L'utilitzen marques japoneses com Mitsubishi, Nissan, Subaru o Toyota, entre d'altres. Es caracteritza per ser el de major diàmetre, ja que té 10 borns al seu interior. Pot recarregar fins a una potència de 400 kW, cosa que permet, si el cotxe és capaç de rebre energia, una recàrrega ultraràpida. És l'únic connector que permet la càrrega bidireccional, que és el cotxe el que aporta l'energia, no a casa en un moment donat. O que restitueixi l'energia sobrant a la xarxa elèctrica, com es fa en algunes empreses.

Conector CCS (combinado):


En termes generals, el connector CCS o de Càrrega Combinada pot subministrar entre 25 kWh i 350 kWh de potència. Per a la majoria dels vehicles elèctrics , això és suficient per passar de zero a 80 % en menys d'una hora. Compatible per a càrrega de CA i CC, és l' estàndard a Europa. Tot i que pots trobar diferents tipus, és que ofereixen potències de 43kW en AC i DC. Això significa poder recarregar la bateria de 50 kWh en aproximadament una hora. Tot i que encara no estan gaire estesos, ja hi ha models disponibles que poden carregar fins a 350 kW.Per què combinar plaques solars i vehicle elèctric?


Si planeja comprar un sistema solar complet o ja n'ha comprat un, té dos avantatges clau. Primer, estableix el preu que pagues per omplir el tanc durant els propers 25 anys; Això significa que a penes es veu afectat per les fluctuacions dels preus de l'electricitat. D'altra banda, et permet treballar amb energia neta i sense emissions nocives.


CONTACTE AMB NOSALTRES!